Beregner til BMI, BMR og TDEE


Beregner for:

BMI beregner, BMR beregner, TDEE beregner

Husk at like os på Facebook! :)

 

Se en udvidet beskrivelse af resultatet herunder! :)


BMI:

BMI (Body Mass Index) er en måling af kropsfedt baseret på højde og vægt, som gælder for både mænd og kvinder i alderen mellem 18 og 65 år.

BMI kan bruges til at angive, om du er overvægtig, undervægtig eller normal. En sund BMI er mellem 20 og 25. En BMI under 20 indikerer, at du kan være undervægtig; en værdi over 25 indikerer, at du kan være overvægtig. Husk dog, at dette kun er en af mange mulige måder at vurdere din vægt. Hvis du har nogen bekymringer om din vægt, bedes du drøfte dem med din læge, der er i en position, for at løse dine specifikke individuelle situation. BMI skal på ingen måde indikere en præcis værdi for din “sundhed”, da der ikke tages højde for en lang række andre faktorer – f.eks. om din vægt skyldes muskelmasse eller lignende. Der tages udelukkende udgangspunkt i din vægt og din højde, og kan bruges til den generelle population som en indikator af vægt vs. højde ratio.

Læs mere om BMI her – og se hvordan du ligger på en BMI skala! :)

BMR:

BMR er en overslag af, hvor mange kalorier du forbrænder på 24 timer i stille tilstand. Dvs. absolut ingen aktivitet. Teknisk set er det, den minimum energi som kroppen bruger til at holde de basale funktioner igang, som f.eks. hjertet. BMR bruges til at beregne dit TDEE.

Læs mere om BMR her.

TDEE:

Dette er det samlede antal kalorier du forbrænder på en dag, baseret på dine aktiviteter. Hvis du forsøger at tabe dig, skal du forbrænde færre kalorier end hvad dit TDEE er.

Læs mere om TDEE her.